به گزارش روابط عمومی سازمان تات، معاون وزیر امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، در بازدید از مؤسسه تحقیقات دیم، گفت: مهمترین رویکرد وزارت جهاد کشاورزی بازنگری در تأمین نهادهها از جمله کود و سم به مقدار مورد نیاز و نوسازی زیر ساختهای مؤسسات برای مقابله با آثار زیانبار تغییرات اقلیمی در کشور است و با توجه نقش مؤسسه دیم در امنیت غذایی سرمایهگذاری و حمایتهای لازم برای تجهیز ساختارهای زیر بنایی مؤسسه در شرایط کنونی ضروری است و در سالهای اخیر کارهای تحقیقاتی بزرگ و با ارزشی در این مؤسسه انجام شده است و ما تلاش میکنیم یافتههای تحقیقاتی این مؤسسه را به دیمزارهای استانهای دیگر برای افزایش تولید توسعه دهیم.
در خصوص خرید گندم، آنجفی با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی یکی از قطبهای تولید گندم در کشور است، افزود: “تا امروز حدود ۱.۷ میلیون تن گندم در کشور خریداری شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود ۷ درصد افزایش نشان میدهد.” بااینحال، وی با اشاره به خشکسالیهای کمسابقه و بحران ناشی از آن، پیشبینی کرد که در پایان سال، ۸ تا ۹ میلیون تن گندم به مراکز خرید تحویل داده شود.
وی افزود: “تلاش خواهیم کرد با استفاده از فناوریهای نوین، تغذیه بهینه و ارقام مقاوم به خشکی مؤسسه دیم، خلأ عملکردی ناشی از خشکسالی را جبران کنیم.
معاون وزیر در مورد مکانیزاسیون نیز گفت: “کارهای مهمی در خصوص توسعه ادوات در دیمزارها، بهویژه در سالهای اخیر در برداشت حبوبات دیم، صورتگرفته است. ما در صدد معرفی ادوات جدید و رفع ایرادات ادوات موجود در دیمزارها هستیم.
وی با اشاره به وسعت دیمزارهای کشور، گفت: اولویت و رویکرد وزارت جهاد کشاورزی را در شرایط بحران منابع آبی و اهمیت امنیت غذایی، تأمین بهموقع نهادهها و استفاده بهینه از مزارع دیم است و اعلام کرد: “در این زمینه هر نوع فنّاوری که سبب کاهش هزینههای تولید میشود، کمک خواهیم کرد.
مؤسسه دیم وظیفه راهبری در تحقیقوتوسعه دیمزارهای كشور دارد
عزیز کریمی بر رعایت دقیق دستورالعملهای فنی و استفاده از پتانسیل ارقام جدید مؤسسه بر لزوم افزایش تولید در دیمزارها برای جبران کمبود منابع آبی و افزایش سهم دیمکاری در تولیدات زراعی کشور تأکید کرد
مدیرکل دفتر محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، در بازدید از مؤسسه تحقیقات دیم، از نقش راهبری این مؤسسه در تحقیقوتوسعه دیمزارهای کشور و افزایش امنیت غذایی با معرفی ارقام مقاوم به سرما تقدیر کرد.
عزیز کریمی نقش مؤسسه دیم را در سالهای اخیر، با معرفی ارقام جدید مقاوم به خشکی و افزایش امنیت غذایی کشور، بسیار مهم دانست.
وی در خصوص وسعت دیمزارهای کشور گفت: سالیانه حدود ۱۲ میلیون هکتار زمین در کشور زیر کشت میرود که حدود ۶ میلیون هکتار آن مربوط به محصولات دیم است. از این مقدار، حدود ۴ میلیون هکتار گندم، بیش از ۱ میلیون هکتار جو، ۶۰۰ هزار هکتار نخود و مابقی مربوط به گیاهان علوفهای و دانههای روغنی است و اخیراً نیز با کمک ستاد اجرایی فرمان امام، در طرح جهش تولید در دیمزارها، بر روی محصولات تناوبی مانند گیاهان علوفهای، دانههای روغنی و گیاهان دارویی سرمایهگذاری شده است.
مدیرکل دفتر محصولات اساسی، زراعت دیم را زراعتی حساس و وابسته به اقلیم بهویژه بارندگی و آب سبز دانست و افزود: “بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد عملیات در دیمزارها در زمان کشت انجام میشود. رعایت دقیق مسائل به زراعی در این مرحله، بر عملکرد دیمزارها تأثیر مستقیم دارد. ازاینرو، رعایت دقیق دستورالعملهای ارائه شده توسط مؤسسه تحقیقات دیم توسط بهرهبرداران بسیار مهم است.
عزیز کریمی همچنین از اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در ۲۵ استان کشور با حضور ۲۰۰۰ مدیر و ۳۰۰۰ کارشناس ترویجی خبر داد و گفت: مؤسسه دیم با ارائه پشتیبانی علمی و تولید هستههای بذری، نقش مهمی در اجرای این طرح دارد و زحمات محققین این مؤسسه در این زمینه ستودنی است.
در ادامه، وی با اشاره به محدودیت منابع آبی و لزوم افزایش تولید محصولات دیم، گفت: باتوجهبه محدودیت منابع آبی کشور و کاهش روزافزون آن، باید از پتانسیل دیمزارها برای افزایش تولید استفاده شود. هدف ما افزایش سهم تولید محصولات دیم در شرایط تغییر اقلیم است.